0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Ботите и ботушите в Древността!

19.12.2016г. Новини
Дамски боти с обърната яка

Ботуши, обувки, които покриват по-голяма част на крака, стигащи дори и над коляното, са били носени за защита на стъпалата и краката, още от много далечни времена. Хората от древна Гърция, като се започне с минойците от гръцкия остров Крит от 3000 до 1400 пр. Хр., са направили много различни стилове на обувки и са превърнали изработката им в обущарски занаят и дори изобразително изкуство.

Древногръцкото общество на минойците, кръстено на легендарния цар от гръцката митология - Минос, са имали силно развито чувство за мода. Заедно с цветни поли и туники, те носели много видове чехли, обувки и ботуши. Жените носели фини боти до глезена, както и ботуши с високи токчета, а критските мъже носели високи ботуши, направени от телешка кожа и завързани с кожени каишки. Младите минойски мъже и жени играещи обредни спортни игри, в които те изпълнявали гимнастически каскади върху гърбовете на бягащи бикове. За тези обредни игри, те носели специални, високи до коленете ботуши от естествена кожа, боядисани в бежово, червено или бяло.

03.06.2022г. Новини
Съвет за пътуване: Правилото на 3-те чифта обувки Съвет за пътуване: Правилото на 3-те чифта обувки
03.07.2017г. Новини
Изберете джапанки, време е за плаж Изберете джапанки, време е за плаж Древният дизайн на джапанките остава почти не променен през годините, стилизиран и разноцветен, но верен на оригинала.
18.04.2017г. Новини
Дамски обувки в стил Оксфорд Дамски обувки в стил Оксфорд

Дамските обувки в стил "Оксфорд" са вдъхновени от небрежната елегантност, ексцентричността и романтизма на англииската мода.

04.05.2016г. Новини
Португалски комфортни обувки Aerosoles Португалски комфортни обувки Aerosoles Вземете си чифт Aerosoles и направете голямата разлика. В тях има повече пролетно усещане, повече цвят в живота ви, и неповторимо усещане за комфорт. С повече от 25 години опит в създаване на обувки, Португалската компания винаги залага на перфекционизъм....
11.04.2016г. Новини
Ipanema - бразилски стил и усещане! Първо станала известна от ритмите на Боса Нова през 60-те години, iPANEMA е най – красивия и лъскав квартал в Бразилия. Разположен в североизточната част на Рио Де Жанейро, тези които го посетят, казват че е домът на най – красивите хора в света.
27.03.2017г. Новини
Как да избираме обувки? Как да избираме обувки? Токът на обувките трябва да е леко извит в горната част, така тежестта на тялото се разпределя по- равномерно.
03.07.2013г. Новини
Rieker Antistress: Обувки Rieker, боти и ботуши Rieker Още от далечната 1874 година Rieker произвежда, за да предостави най – актуалните европейски модни обувки, боти, ботуши, сандали и чехли, на добри цени, без да пестят нито от качеството, нито от направата на дизайна. Още повече, освен това си усилие фирмата Rieker се съсредоточава върху комфорта, точно затова марката е позната като антистрес обувки.
03.07.2013г. Новини
Сътрудничеството на Жизел Бюндхен и iPANEMA Супермоделът и посланик на добра воля в Организацията на обединените нации, Жизел работи с iPANEMA от 2002 г. насам. Като модел, тя е красили кориците на почти всяко топ модно списание, включително и на корицата на Vogue в продължение на три последователни издания през 2000 г.
03.07.2013г. Новини
Възползвайте се от новата категория Разпродажба! На вниманието на всички, които обичат да пазаруват изгодно. В новата категория сме сложили модели, които Ви предлагаме на цена – подарък, специално за Вас. Изключително атрактивни дамски, мъжки и детски обувки.
Лято Мода Обувки

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.